Adatvédelmi nyilatkozat

Az alábbi adatvédelmi és adatkezelési nyilatkozat megszólítottja a személyesen azonosítható információ (más néven: adat), amelyet a Neticle (más néven: mi) online tartalmak egyéni szerzőitől (más néven: felhasználó, Ön) gyűjt és dolgoz fel a szolgáltatásán keresztül, amelyet ügyfeleinek nyújt. Mindenki, aki nyilvánosan elérhető információt közöl az interneten, szerzőként értelmezendő ezen nyilatkozat alapján.

Általános információk

Cég neve: Neticle Labs Kft.

Minden információ, amelyhez a Neticle-nek hozzáférése van, nyilvánosan elérhető az interneten, és a Felhasználók tették közzé ezt az adatot. Keresőmotorokat használunk arra, hogy gyűjtsék és rögzítsék a nyilvánosan elérhető információkat és adatokat az internetről, valamint szerződésben állunk harmadik feleknek minősülő cégekkel is, amelyek adatokhoz való hozzáférést biztosítanak. Ezeket az információkat a Neticle adatbázisában gyűjtjük és tároljuk.

Szerzőként az Ön által létrehozott és publikált tartalomnak Ön a forrása. A létrehozott adat felett Ön rendelkezik azon a felületen, ahol azt publikálta, és szabályozhatja ezen oldal adatvédelmi beállításait is. Ahogy joga van ezekkel a módosításokkal élni, úgy joga van ahhoz is, hogy az ebben a nyilatkozatban feltüntetett jogaival is éljen.

Minden információ, amelyhez hozzáférésünk van, nyilvánosan elérhető, a nyers információ, amellyel dolgozunk, bárki számára elérhető az interneten. Ezek közül néhány személyes adatnak minősül (pl. név, felhasználónév), néhány pedig nem minősül személyes adatnak (például a névtelenül publikált tartalmak).

Ügyfeleinknek az alábbi adatokból készült elemzéseket nyújtjuk, mint a Neticle szolgáltatása harmadik feleknek, bizonyos esetekben pedig a számukra releváns nyers információt is átadjuk nekik. Egy adat akkor számít relevánsnak, amennyiben utalást tartalmaz az ügyfél termékére, márkájára vagy egyéb ismeretes szellemi termékére.

Milyen adatokat gyűjtünk?

Az, hogy milyen adatokat gyűjtünk, függ attól, hogy milyen annak a weboldalnak az adatvédelmi beállítása, ahol azt eredetileg publikálták, valamint a gyűjtés lehetséges-e az Ön által elfogadott és/vagy beállított adatvédelmi opciók és engedélyek alapján. Az általunk gyűjtött adatok a következőkből állhatnak:

 • név, felhasználónév vagy más azonosító
 • a tartalom, amit ezen név, felhasználónév vagy más azonosító alatt publikáltak, például bejegyzések, hozzászólások, értékelések
 • link az eredeti adatforráshoz (például hivatkozás az Ön Tweetjére, amennyiben a Tweet jelenti az adatot)
 • bármilyen más információ, amelyet Ön közzétett nyilvánosan olyan internetes felületen, amelyet keresőmotorunk vizsgál.

Bizonyos esetekben további információkra következtetünk az Ön adataiból, például a nevéből megállapíthatjuk az Ön nemét.

Az Ön által közzétett és általunk elemzett adatokból további elemzésekbe is kezdhetünk, amelyeket szintén ügyfeleinknek értékesítünk mint szolgáltatás. Például, ha Ön azt írja egy hozzászólásban az ügyfelünk termékére, hogy nem kedveli, mi ezt úgy értelmezzük és dolgozzuk fel, hogy Ön negatív véleménnyel van a termékről.

Hogyan használjuk az adatokat?

A Neticle jogos érdeke, hogy olyan technológiát és elemzést nyújtson ügyfeleinek, amely segíti őket abban, hogy megértsék az online tartalmakat, amelyeket az ő termékükről vagy márkájukról hoznak létre, ezáltal pedig biztosabban tudnak üzleti döntéseket hozni. A szolgáltatásnak köszönhetően többet megtudnak a márkájukról, ügyfeleikről és/vagy fogyasztóikról és/vagy versenytársaikról. A jogi alap a feldolgozott adatokhoz a jogos érdekeinkkel összhangban van.

Az adatokból való következtetés automatikusan történik. Algoritmus alapú rendszerünk a felhasználó által közzétett adatokat a mi behatásunk nélkül elemzi. A következtetések olyan algorimtusokon alapszanak, amelyek a felhasználó által közzétett bejegyzéseket elemzik. Az az ügyféltől függ, hogy ezt az információt felhasználja-e.

Adatgyűjtést olyan esetben is végezhetünk, hogy fejlesszük a szolgáltatásunkat.

A Neticle célja, hogy hasznos információt nyújtson ügyfeleinek az összegyűjtött adatokból készített elemzések által.

Az adatok megosztása

Amellett, hogy a felhasználó adatait megosztjuk az ügyfelekkel, a cég köreibe tartozó más szervekkel, együttműködőkkel és üzleti partnerekkel való megosztás lehetőségét is fenntartjuk.

A felhasználó adatait megoszthatjuk kiválasztott harmadik felekkel, beleértve üzleti partnereinket, beszállítóinkat, alvállalkozóinkat, bármely velük kötött szerződés teljesítéséhez.

A felhasználó adatait harmadik fél számára is nyilvánosságra hozhatjuk. Például, ha a cég vagy a cég bármilyen tulajdona harmadik fél tulajdonába kerül, az adat az átadott tulajdon részét képezheti.

Amennyiben egy harmadik fél ezek után feldolgozza a felhasználó adatait, biztosítjuk, hogy elegendő üzemképes és szerződéses biztosíték van az adatok védelmére.

Az adatok védelme és biztonsága

A legtöbb adat, amelyet Önről tárolunk, közvetlenül a Öntől mint felhasználótól származik. Ha ez a kijelentés nem helytálló az Ön esetében, azt tanácsoljuk, módosítsa beállításait az adat publikálásának felületén. Amennyiben további adatokra következtetünk Önről, célunk, hogy ezek a további információk mindenkor megfeleljenek a valóságnak.

Bármilyen adatot megtarthatunk a felhasználóról, ameddig szükségnek látjuk a szolgáltatásunk hasznosságának érdekében. Mindazonáltal, amennyiben a felhasználó törli az adatot, vagy az annak az eredeti megjelenését biztosító felületet, a Neticle szintén törli az adatot.

Tárolás, biztonság, felhasználói jogok

Az adat más országba való áthelyezésének lehetőségét fenntartjuk; abban az esetben is, ha az az ország nem ugyanazt a szintű adatvédelmet nyújtja, mint a felhasználó országa.

A szerverek, amelyeken az adatokat tároljuk, megfelelő adminisztratív, technikai és fizikai szabályzásúak, és úgy terveztük őket, hogy az adatok őrzését és védelmét biztosítsák, beleértve a megfelelő titkosítási technológiát is.

A felhasználó fenntarthat bizonyos jogokat az adatvédelmi jogszabályzat szerint:

 • hozzáférést kérhet az adatokhoz, amelyeket róla tárolunk, és kérheti, hogy frissítsük, töröljük, blokkoljuk vagy helyesbítsük azt.
 • kérheti, hogy a továbbiakban tartózkodjunk a felhasználó adatainak felhasználásától.

To exercise any rights listed above, please email us at [email protected] or write to us at the address listed at the top of this document.

Harmadik felekre vonatkozó adatvédelmi gyakorlat

Az alábbi adatkezelési nyilatkozat csupán az adat gyűjtésének, a feldolgozásának és a használatának (beleértve a nyilvánosságra hozatalt) vonatkozik. Ügyfeleink és más harmadik felek, akik hozzáférhetnek az adatokhoz, másféleképpen is felhasználhatják az adatokat az ő saját adatvédelmi gyakorlataik és alkalmazandó jogaik szerint. Bátorítjuk a felhasználót arra, hogy ismerje meg azoknak a felületeknek az adatvédelmi nyilatkozatait, amelyeken információt tesz közzé.

2. Felhasználókkal való kapcsolatfelvételre vonatkozó adatvédelem és adatkezelés

Az adatvédelmi és adatkezelési nyilatkozat 2. részének megszólítottja a Neticle (más néven: mi) bármelyik promóciós felületén megadott személyes adatok tulajdonosa (más néven: Felhasználó). A Neticle személyes adatokat tárol bizonyos felhasználókról direkt marketing okán. Ezeket az adatokat abban az esetben használjuk fel, amennyiben a Felhasználó az elérhetőségeit önként és beleegyezésével adta meg. Ez a felhasználási protokoll összhangban van az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletével (GDPR).

Hírlevél

Hírlevélre való feliratkozáskor személyes adatnak bizonyul:

 • név
 • email cím

A Neticle által használt MailerLite hírlevélküldő rendszer továbbá megőrzi a Felhasználó IP címét, a feliratkozás idejét, valamint a feliratkozásra terelő oldal linkjét.

Amennyiben a Felhasználó le kíván iratkozni hírlevéllistánkról, az emailek láblécében erre minden esetben lehetősége van.

Közösségi oldalak

Amennyiben a Felhasználó közösségi oldalakon (Facebook, LinkedIn) keresztül iratkozik fel a bejegyzésben feltüntetett direkt marketing szolgáltatás egyikére, beleegyezik abba, hogy bizonyos személyes adatait tároljunk és felhasználjuk, és a leiratkozás idejéig emaileket küldjünk számára promóciós célokkal.

Személyes adatnak bizonyul:

 • név
 • email cím

Továbbá olyan, nem személyes adatnak minősülő információkat is megőrzünk és felhasználunk, mint:

 • munkahelyi pozíció
 • cégnév
 • lakóhely (ország)

Hubspot

Potenciális ügyfeleink személyes adatait bizonyos esetekben a HubSpot rendszeréhez is hozzáadjuk, hogy promóciós célú emaileket küldjünk a Felhasználónak. Ez abban az esetben történik meg, amennyiben a Felhasználó a Neticle teszt verziójának (demo request) igénylése végett adta meg nekünk személyes adatait. Bizonyos esetekben a Neticle munkatársai abban az esetben is küldenek emaileket bizonyos Felhasználóknak, ha a Felhasználó a teszt verziót nem igényelte, de email címe olyan, bárki számára nyilvánosan elérhető felületen van, ahol valószínűsíthetően annak érdekében tette közzé személyes adatait, hogy kapcsolatfelvétel történhessen.

Ebben az esetben személyes adatnak bizonyul:

 • név
 • telefonszám
 • email cím

Amennyiben a Felhasználó és a Neticle között ezt követően szerződéskötés történik, a szerződés a kapcsolattartó személyes adatait (név, email cím, telefonszám) is magába foglalja. Ezeket a személyes adatokat a kapcsolattartó beleegyezésével továbbra is felhasználhatjuk promóciós célokra.

Az adatokat csakis saját promóciós célokra használjuk fel, ezeket harmadik félnek nem adjuk át. A szerverek, amelyeken az adatokat tároljuk, megfelelő adminisztratív, technikai és fizikai szabályzásúak, és úgy terveztük őket, hogy az adatok őrzését és védelmét biztosítsák, beleérve a megfelelő titkosítási technológiákat is. Amennyiben az adatokat nem saját szervereinken tároljuk, hanem a megkeresésekre (beleértve a hírleveleleket és egyéb emaileket) használt weboldalak egyikét, a weboldal felelőssége, hogy ezeket az adatokat biztonságban tartsa.

Neticle Labs

Lépj velünk kapcsolatba!

Cím:
1082 Budapest, Leonardo da Vinci utca 41. (2. em. 14.)

Székhely:
1213 Budapest, Vető utca 10.

Photo of Péter Szekeres
Szekeres Péter

Co-founder & CEO
[email protected]
+36 70 701 6488

Photo of Tamás Tóth
Tóth Marcell Tamás

Media Analysis Consultant
[email protected]
+36 30 779 4626

Photo of Bernadett Kiss
Bernadett Kiss

Head of Marketing
[email protected]
+36 30 352 6707